7 Ocak 2016 Perşembe
3 Ocak 2016 Pazar
Gmail hesabı üzerinden yapabilecekleriniz
Öncelikle bir gmail aldığınızda bunun sadece karşıdaki insanlardan gelecek maillerin toplanacağı bir kutudan çok daha fazlası olduğunu göreceksiniz. Örneğin Takvim bağlantısı sayesinde bir e- ajanda elde etmiş olacaksınız, Drive sayesinde size sunduğu hafıza ile usb ye ihtiyacınız olmadan kaybolma derdi taşımadan birçok belgenize istediğiniz her noktada internet üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Drive üzerinden arkadaşlarınızla aynı ödevi aynı zamanda farklı yerlerden yapabilirsiniz( ortak çalışma) ,Google Dokümanlar, Google Tablolar, Google Slaytlar, Google
Googles gibi uygulamalar sayesinde online olarak internet üzerinden belgelerini taşıyabilir tablolar oluşturabilir, slaytlarınızı powerpointe ihtiyaç duymadan hazırlayıp kullanabilirsiniz ve en güzel yanı hepsinin birbirine bağlı olması. Hangouts uygulamasını telefonlarınıza indirip kullanabilirsiniz, hangouts üzerinden verilerinizi aktarabilir, görüntülü görüşme yapabilir, hatta uzaktan eğitim bile yapabilirsiniz. Google görseller, görsellerle arama sayesinde birçok resime ulaşabilirsiniz. Blog sayfanızda resim paylaşmak istiyorsanız bundan yararlanabilirsiniz ama dikkat edin yayın izni olanlardan seçmeyi unutmayınız.
Googles gibi uygulamalar sayesinde online olarak internet üzerinden belgelerini taşıyabilir tablolar oluşturabilir, slaytlarınızı powerpointe ihtiyaç duymadan hazırlayıp kullanabilirsiniz ve en güzel yanı hepsinin birbirine bağlı olması. Hangouts uygulamasını telefonlarınıza indirip kullanabilirsiniz, hangouts üzerinden verilerinizi aktarabilir, görüntülü görüşme yapabilir, hatta uzaktan eğitim bile yapabilirsiniz. Google görseller, görsellerle arama sayesinde birçok resime ulaşabilirsiniz. Blog sayfanızda resim paylaşmak istiyorsanız bundan yararlanabilirsiniz ama dikkat edin yayın izni olanlardan seçmeyi unutmayınız.
Blog Açmak...
Eğer benimde bir blogum olsun bende herkesle yaptıklarımı paylaşayım diyorsanız öncelikle bir gmail hesabı alıyorsunuz ve ardından https://www.blogger.com/ a girerek bir konu başlığı ve adres belirleyerek tasarımı size ait bir blog oluşturabilirsiniz.
iTunes U nedir?
Eğer öğretmenseniz iTunes U ile bir kurs açabilir, kursa ait tüm online eğitim materyallerini paket halinde kursa katılanlara sunabilir, kursiyerlerinizle etkileşim içinde bulunabilirsiniz. Oluşturduğunuz online kurs içerisine videoları, e-kitapları, appstore da yer alan uygulamaları, kendi notlarınızı yerleştirebilirsiniz. Böylece öğrenciniz internetin olduğu yer herde bu kurs paketinizi açıp, sizin sunduğunuz içeriklere anında ulaşabilecektir. Ayrıca kursunuza dahil olan öğrencilerinize push notification denilen, anlık mesajlar göndererek onlarla anında etkileşime geçebilir, kurs paketinizdeki güncellemelerden anında haberdar edebilirsiniz.
Eğer öğrenci iseniz size sunulan zengin bir eğitim paketinden istifade edebilir, notlar alabilir ve yaptıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Buraya Tıklayarak Daha Ayrıntılı Bilgi Edinebilirsiniz.
Dropbox nedir, nasıl kullanılır?
Dropbox nedir?
Dropbox, farklı cihazlar üzerine kurabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulamanın ana işleviyse, işlem yaptığınız cihaz ( tablet, akıllı telefon, masaüstü, laptop) üzerinde oluşturduğunuz dosyaların dropbox klasörüne yüklendiği anda bulut sunucuyla eşlenmesidir yani aynı dosyaların başka bir sunucuya kopyalanmasıdır.
Dropbox ne işe yarar?
İşin güzel tarafı, örneğin iş bilgisayarınızda yaptığınız çalışmanın ev bilgisayarını açtığınızda ev bilgisayarında yer alan dropbox klasörüne eşlenmesidir yani dropbox sunucularında yer alan dosyların sizin bilgisayarınıza inmesidir.
Özellikle birden fazla cihaz üzerinde çalışan profesyoneller için oldukça pratik bir çözüm. Evde başla işte bitir ya da işte başla evde bitir.
Diğer önemli bir özellikse oluşturduğunuz dosyaları başkalarıyla paylaşabilmeniz. Her ne kadar wetransfer daha rahat bir paylaşma yöntemi gibi görünse de dropbox çok daha işlevsel bir çözüm.
Dropbox nasıl kullanılır?
Dropbox hesap oluşturup indirip kuruyoruz.
Dropbox klasörümüzü seçiyoruz ve / veya masaüstünde otomatik olarak oluşan klasörü kullanıyoruz. ( ileri ileri diyerek kurulumu bitirirseniz, hiç bir ayar değişmediğinden default seçenekler uygulanacaktır)
Daha sonra başka bilgisayarda kullanmak istediğimiz dosyaları bu klasörün içine kopyalıyoruz.
Örneğin eve kurdunuz, işe gidip aynı linkten indirdiğiniz dosyayı kurup kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğinizde dosyalarınızı artık işte de kullanabilirsiniz.
İhtiyacınıza göre sayıyı arttırabilirsiniz.
Dropbox ücretlimidir?
Ücretsiz üyelik mevcut, 2gb’a kadar bir alana sahip olursunuz. 100 GB alan için ayda 9 dolar gibi bir ücreti varken 200 GB’da bu rakam 19 dolara çıkıyor. İnternet hızlarının hala yeterli seviyeye ulaşmadığı ülkemizde sadace bir kısım görsel ve office dosyalarınızı ( word, excel, pdf, ppt) d’ta bulundurmak hem ekonomik hem de daha mantıklı olacaktır.
***Eğitim açısından ders aralarında yada yollarda öğrencileriniz için hazırlayacağınız herhangi bir belge, yazılı vs gibi şeyleri eve taşımanıza gerek kalmayacak, okulda yapılan işinize evde de devam edebilirsiniz.
Kaynak: http://www.evenmag.com/dropbox-nedir-ne-ise-yarar-nasil-kullanilir-38329.html#sthash.66o9v2NT.dpuf
Evernote Nedir?
Hayatınızın işi için Evernote
Evernote, üretkenliğinizi doruğa çıkarmanıza olanak sağlayan modern bir çalışma alanıdır. İster ilham kaynaklarını toplayan bir serbest tasarımcı olun, ister birlikte daha verimli çalışmak isteyen profesyonellerden oluşan bir ekibin parçası, Evernote amaçlarınıza ulaşmanızda size yardımcı olur.
Evernote'u şunları yapmak için kullanın:
- Not alın
Not tutun – ister kısa listeler halinde ister ayrıntılı çalışma notları şeklinde - Her şeyi bir araya toplayın
Birden çok kaynaktan gelen içeriği tek bir yerde saklayın – web makaleleri, elle alınmış notlar ve fotoğraflar - İhtiyacınız olanı bulun
Kayıtlı tüm notlarınızı arayın – işiniz için gereken bilgilere hızlıca erişin - Çalışmanızı paylaşın
Çalışmalarınızı paylaşın – başkalarıyla daha iyi işbirliği yapın - ***Sınıflarda yapılan sınıf içi etkinlikler, rubrikler , öz değerlendirme formları, performans izleme çizelgeleri, öğretmen yorumları kayıt altına alınabilir ve sürekli elinizin altında olmasına yardımcı olur.
- Kaynak: https://evernote.com/intl/tr/evernote/guide/mac/
Gradecam ile optik okuma :)
Bu uygulama sayesinde öğrencilere yapılan çoktan seçmeli sınavlar kolay optik okuma yoluyla okunabilir, sınıfların başarı düzeyleri grafikler halinde elde edilebilir.
Arttırılmış gerçeklik, Quiver nedir?
http://quivervision.com/ adlı adrestende inceleyebileceğiniz ayrıca Quiver ya da colAR mix adlı uygulamaları indirip öğrencilerinizle çocuklarınızla çizdiğiniz birçok resmi 3 boyutlu hale getiren ses ve görüntü efekti ekleyip canlandırabileceğiniz bir uygulamadır. Derslerle ilgili birçok şeyi resme döküp renklendirip onu canlandırabilirsiniz.
Artırılmış gerçeklik (Augmented Reality), gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin bilgisayar tarafından üretilen ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı, doğrudan veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Bu kavram kısaca gerçekliğin bilgisayar tarafından değiştirilmesi ve artırılmasıdır. Teknoloji kişinin gerçekliği zenginleştirme işlevi görür. Buna karşın sanal gerçeklikte ise gerçek dünya yerine tasarlanıp canlandırılmış bir dünya vardır.
Zenginleştirme gerçek zamanlı gerçekleşir ve çevredeki ögeler ile etkileşim içindedir. Gelişen zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisinin de yardımıyla kullanıcı etrafındaki bilgi ile etkileşime girebilir ve sözü geçen sayısal bilgi işlenme ve ayartmaya el verişlidir. Bulunulan çevreyle ilgili yapay bilgi ve ögeler gerçek dünyayla bağdaşabilir. Zenginleştirilmiş gerçeklik teriminin literatüre 1990 yılında Boeing üzerinde çalışan Thomas Caudell tarafından kazandırıldığına inanılır.
Spacecraft 3D nedir?
Spacecraft 3D
Yaptığı faaliyetleri kitlelere anlatmak ve uzay bilimini sevdirmek amacıyla mobil platformlara yatırım yapan NASA, yeni uygulamasını iOS kullanıcılarının beğenisine sundu.
Spacecraft 3D adlı uygulama NASA altında faaliyet gösteren Jet Propulsion Laboratory tarafından geliştirildi. Uygulama, NASA'nın bugüne kadar geliştirdiği uzay araçlarını 3D animasyon olarak yakından tanıma fırsatı veriyor.
Hali hazırda Mars yolculuğuna çıkacak Curiosity ve GRAIL programında kullanılan Ebb and Flow adlı araçları animasyon olarak kullanıcılara tanıtılıyor. Artırılmış gerçeklik sayesinde uygulama, cihazın kamerasını kullanarak örneğin odanızdaki bir kağıt üzerinde bu araçların animasyonları oynatılıyor. Böylece sanki odanızda araçları inceliyormuşsunuz havası yaratılıyor.
Bunun dışında kendi fotoğrafınızı araçların görsellerine yerleştirmek gibi bir özelllik daha bulunuyor.
Uygulama iOS5.1 ve üzeri cihazlar için ücretsiz olarak yayında.
Anatomy 4D Nedir?
4D Anatomy uygulaması
öğrencilerin maketler üzerinde öğrenmesinden çok artık canlı anatomi
görmelerini sağlayacak. Öğrenciler kendileri görebileceği gibi aynı zamanda Fen
Bilimleri öğretmenleri için de oldukça yararlı olacaktır.
Fen Bilimleri derslerinde insan anatomisinin işlendiği
konularda öğretmenler dersinde 4 boyutlu anatomi örnekleri gösterebilir.
Yapmanız gereken ise öncelikle sisteminize uygun uygulamayı indirmek daha sonra
ise örnekleri uygulama ile açmak. Aşağıda örnek olarak kalp çıktısı
verilmiştir. Bunu ister çıktı olarak isterseniz bilgisayar ekranında uygulamaya
göstermeniz yeterli olacaktır. Uygulama açıldığında cihazınızın kamerası da
açılmaktadır. Örnek kağıdını cihazınıza gösterdiğinizde 4 boyutlu görünüm
karşınıza çıkacaktır.( Alıntı: www.ogrenmen.com
)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)