3 Ocak 2016 Pazar

Dropbox nedir, nasıl kullanılır?

Dropbox nedir?

Dropbox, farklı cihazlar üzerine kurabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulamanın ana işleviyse, işlem yaptığınız cihaz ( tablet, akıllı telefon, masaüstü, laptop) üzerinde oluşturduğunuz dosyaların dropbox klasörüne yüklendiği anda bulut sunucuyla eşlenmesidir yani aynı dosyaların başka bir sunucuya kopyalanmasıdır.

Dropbox ne işe yarar?

İşin güzel tarafı, örneğin iş bilgisayarınızda yaptığınız çalışmanın ev bilgisayarını açtığınızda ev bilgisayarında yer alan dropbox klasörüne eşlenmesidir yani dropbox sunucularında yer alan dosyların sizin bilgisayarınıza inmesidir.
Özellikle birden fazla cihaz üzerinde çalışan profesyoneller için oldukça pratik bir çözüm.  Evde başla işte bitir ya da işte başla evde bitir.
Diğer önemli bir özellikse oluşturduğunuz dosyaları başkalarıyla paylaşabilmeniz. Her ne kadar wetransfer daha rahat bir paylaşma yöntemi gibi görünse de dropbox çok daha işlevsel bir çözüm.

Dropbox nasıl kullanılır?

Dropbox hesap oluşturup indirip kuruyoruz.
Dropbox klasörümüzü seçiyoruz ve / veya masaüstünde otomatik olarak oluşan klasörü kullanıyoruz. ( ileri ileri diyerek kurulumu bitirirseniz, hiç bir ayar değişmediğinden default seçenekler uygulanacaktır)
Daha sonra başka bilgisayarda kullanmak istediğimiz dosyaları bu klasörün içine kopyalıyoruz.
Örneğin eve kurdunuz, işe gidip aynı linkten indirdiğiniz dosyayı kurup kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğinizde dosyalarınızı artık işte de kullanabilirsiniz.
İhtiyacınıza göre sayıyı arttırabilirsiniz.

Dropbox ücretlimidir?

Ücretsiz üyelik mevcut, 2gb’a kadar bir alana sahip olursunuz. 100 GB alan için ayda 9 dolar gibi bir ücreti varken 200 GB’da bu rakam 19 dolara çıkıyor. İnternet hızlarının hala yeterli seviyeye ulaşmadığı ülkemizde sadace bir kısım görsel ve office dosyalarınızı ( word, excel, pdf, ppt) d’ta bulundurmak hem ekonomik hem de daha mantıklı olacaktır.
***Eğitim açısından ders aralarında yada yollarda öğrencileriniz için hazırlayacağınız herhangi bir belge, yazılı vs gibi şeyleri eve taşımanıza gerek kalmayacak, okulda yapılan işinize evde de devam edebilirsiniz.
Kaynak: http://www.evenmag.com/dropbox-nedir-ne-ise-yarar-nasil-kullanilir-38329.html#sthash.66o9v2NT.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder